Team Manor Racing heeft Pascal Wehrlein als eerste coureur vastgelegd voor het nieuwe Formule 1-seizoen. 

Manor meldt woensdag dat de Duitse coureur zijn debuut in de koningsklasse gaat maken.

De 21-jarige Duitser vindt de Britse renstal een goede plaats om aan zijn Formule 1-loopbaan te beginnen. "Hoewel het mijn eerste seizoen in de Formule 1 is, wil ik het team helpen om de doelstellingen te behalen. We zouden ons gaandeweg moeten kunnen mengen in de strijd om de punten."

Stephen Fitzpatrick, de eigenaar van Manor, kijkt uit naar de samenwerking met Wehrlein. "Pascal is een scherpe coureur met een veelbelovende toekomst. We zijn een klein team dat zich kan opmaken voor een grote uitdaging, dus we hebben gekozen voor een getalenteerde en hongerige coureur."

Wehrlein, de kampioen van het Duitse toerwagenkampioenschap (DTM), is geen onbekende in de Formule 1. Hij kwam vorig seizoen als testrijder al in actie voor Mercedes en Force India.

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, voerde de onderhandelingen voor de Duitser. "Daar ben ik hem zeer dankbaar voor, want ik wil al Formule 1-coureur worden sinds mijn zesde, toen ik mijn eerste Grand Prix bezocht", aldus Wehrlein woensdag in Autobild.

Rossi

Alexander Rossi lijkt de belangrijkste kandidaat voor het tweede zitje bij het team dat de afgelopen seizoenen onder de naam Marussia actief was in de Formule 1.

De 23-jarige Amerikaan vertelde eerder deze week op Sky Sports dat de gesprekken met het team waarvoor hij vorig seizoen in vijf races in actie kwam, de goede kant op gaan.

Manor was in de voorbije seizoenen vooral in de achterhoede te vinden. Rossi, Will Stevens en Roberto Merhi wisten in 2015 geen enkele keer in de top tien te eindigen.

Voor komend seizoen zijn de verwachtingen hoger, omdat de auto's worden voorzien van een motor van Mercedes in plaats van een krachtbron van Ferrari.

Op 22 februari is op het circuit van Barcelona de eerste officiële testdag. Het seizoen begint op 20 maart met de Grand Prix van Australië op Albert Park.