Trainer Gertjan Verbeek sluit niet uit dat hij woensdagavond met VfL Bochum stunt tegen Bayern München in de kwartfinales van de DFB-Pokal.

"Het is 100 procent zeker dat we moeten gaan verdedigen, Maar de spelers van Bayern zijn ook maar mensen", zegt Verbeek woensdag in De Telegraaf.

"Als het moeilijk gaat, worden ze onrustig. Daar zijn wij bij. We kunnen een heel onaangename tegenstander zijn."

De trainer van de Tweede Bundesliga-club beseft hoe mooi de thuiswedstrijd tegen de 'Rekordmeister' is voor zijn spelers. "Spelen tegen Bayern München was voor de spelers iets waarvan ze als kind droomden."

Paardenkop

In de voorbereiding ligt er voor Verbeek dan ook een andere taak dan in de aanloop naar een competitiewedstrijd van Bochum.

"Richting dit soort wedstrijden hoef je de spelers niet scherp te houden, dat gaat vanzelf. Daar zorgt de omgeving voor. Daar doen de media ook aan mee."

"Nu komen jullie in groten getale, normaal zitten hier drie man en een paardenkop. Dat merken de jongens ook. Tijdens het trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft kregen ze al mee dat er bij de kaartverkoop dubbeldikke rijen stonden tot het einde van de straat."

"Aan het einde van de ochtend was het al uitverkocht. Je moet er alleen voor zorgen dat ze niet bang worden om voor zo’n grote mensenschare af te gaan."

Promoveren

Verbeek benadrukt echter ook dat de competitie voor Bochum in principe belangrijker is dan het bekerduel met Bayern. De club uit het Ruhrgebied, die met de Nederlandse trainer in gesprek is over contractverlenging, staat op de vijfde plaats in de Tweede Bundesliga.

"Als je ons op dit moment de keuze voorlegt, winnen van Bayern of aan einde van het seizoen kans hebben om te promoveren, zegt denk ik iedereen 'derde worden en kans op promoveren'. Hierna volgen ook nog de halve finale en finale. De kans dat je de beker wint is niet heel groot."

De kwartfinale tussen Bochum en Bayern begint woensdagavond om 20.30 uur in het Rewirpower Stadion.