De beste acht darters van de PDC strijden vanaf dit jaar om de eindzege in de Champions League of Darts.

Het toernooi zal worden uitgezonden door de BBC, waarmee de Britse omroep een einde lijkt te maken aan de decennialange relatie met dartsbond BDO (bekend van de Lakeside).

De eerste editie van de Champions League of Darts wordt op 24 en 25 september afgewerkt. De winnaar krijgt 100.000 pond, omgerekend 130.000 euro.

De acht darters worden onderverdeeld in twee poules van vier. De top twee van elke groep plaatst zich voor de halve finales.

Momenteel is Michael van Gerwen de enige Nederlander in de top acht, maar de schifting voor de Champions League wordt pas in juli gemaakt. Daardoor is ook de huidige nummer negen Raymond van Barneveld nog kansrijk.

Christian Kist

Het contract van de BDO met de BBC liep tot en met de voorbije editie van de Lakeside, het toernooi dat werd gewonnen door de Nederlanders Van Barneveld, Jelle Klaassen en Christian Kist.

Directeur Barbara Slater van BBC Sport is blij met de deal met de PDC. "Het belooft een fantastisch toernooi te worden. Darts oefent een grote aantrekkingskracht uit op het publiek. Het is heel mooi dat mensen de kans krijgen om de beste spelers ter wereld in actie te zien."