Het is voor Cristiano Ronaldo geen optie om Real Madrid voor het aflopen van zijn contract in de zomer van 2018 te verlaten.

De sterspeler van de 'Koninklijke' wil zijn contract uitdienen voordat hij een beslissing neemt over een eventuele volgende stap in zijn carrière.

"Ik wil hier nog twee jaar blijven. Die twee jaar zijn de laatste twee van mijn contract. Wat er vervolgens gebeurt, zien we wel", zegt Ronaldo maandag tegen het Spaanse AS.

"Dit is de beste competitie ter wereld, hoewel ik ook in de Premier League heb gespeeld. Het is fantastisch, zwaar en met geweldige spelers. Het is een voorrecht om er deel van uit te maken."

Als speler van Real Madrid won Ronaldo in 2013 en 2014 de Gouden Bal. Met de club uit Madrid veroverde hij tot dusver onder meer een keer de Champions League en de Spaanse landstitel.

WK 2022

De voormalig speler van Manchester United, de club waarbij hij in 2008 de Gouden Bal won, liet tevens weten dat het WK van 2022 in Qatar waarschijnlijk zijn laatste grote toernooi wordt als international van Portugal.

"Ik hou van Qatar en Dubai, ik ga er vaak heen op vakantie. Het lijkt me het ideale podium voor mijn laatste toernooi voor mijn land."

Komende zomer komt de 31-jarige Ronaldo met Portugal uit op het EK in Frankrijk.