Trainer Guus Hiddink moet het bij Chelsea de rest van het seizoen stellen zonder verdediger Kurt Zouma. De Fransman heeft een kruisband beschadigd, moet geopereerd worden en staat zes maanden aan de kant.

De 21-jarige Zouma kwam zondag verkeerd terecht in de wedstrijd tegen Manchester United (1-1). Hij bleef kermend van de pijn op de grond liggen en werd met een brancard afgevoerd.

Zouma had dit seizoen een basisplaats bij Chelsea. Zijn speelminuten gingen ten koste van Gary Cahill, die vermoedelijk nu weer terugkeert in de basis.

Door zijn kwetsuur moet Zouma, die tot dusver twee interlands speelde namens Frankrijk, ook het EK van komende zomer in eigen land uit zijn hoofd zetten.

Dertiende

Hiddink werd in december aangesteld als opvolger van de ontslagen José Mourinho. Met Chelsea staat de voormalig bondscoach van Oranje momenteel dertiende. De 'Blues' hebben dertig punten uit 25 wedstrijden.

Zaterdag neemt Chelsea het in eigen huis op tegen Newcastle United. Drie dagen later volgt in Parijs het heenduel met Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League