In de vorming van een nieuw bestuur heeft sc Heerenveen maandag een nieuwe stap gezet. Jorrit Jorritsma, Gerard Kremer en René Groen zijn voorgedragen als kandidaten voor de nieuwe raad van commissarissen.

In december werd de eerste stap gezet, toen de Fries Luuc Eisenga werd voorgedragen als kandidaat voor de functie van algemeen directeur. Hij ging per 1 februari aan de slag.

De komst van Eisenga betekende een verandering van de bestuursvorm bij de Friese eredivisionist. De nieuwe directeur is de voorzitter van een managementteam bestaande uit drie managers.

Jorritsma (61) is de beoogd voorzitter van de raad van commissarissen. Hij vervult die functie momenteel bij diverse bedrijven. De 57-jarige Kremer moet de commerciële zaken voor zijn rekening nemen.

Groen (47) is voorgedragen als de man voor de technische zaken bij Heerenveen. Net als Eisenga werden ook Jorritsma, Kremer en Groen voorgedragen door formateur Sjoerd Feenstra en adviseur Egbert van Hes.

Heerenveen zat sinds eind oktober zonder bestuur omdat alle leden waren opgestapt als gevolg van een interne machtsstrijd.