Ajax kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Jairo Riedewald. De verdediger heeft zondag in de met 2-1 gewonnen Klassieker tegen Feyenoord zijn enkel gebroken.

Onderzoek in het ziekenhuis bracht de breuk maandag aan het licht. De Oranje-international wordt later deze week geopereerd en zal drie tot vier maanden moeten herstellen, zo meldt Ajax op de website van de club.

De 19-jarige Riedewald is de tweede verdediger die Ajax voor langere tijd moet missen. 

Eind vorige maand werd bekend dat rechtsback Kenny Tete ongeveer tien weken niet in actie kan komen vanwege een afgescheurde enkelband.

Viergever

Riedewald liep de breuk zondag al vroeg in de wedstrijd op doordat hij met zijn linkervoet hard in de grond trapte. De rest van de Klassieker werd hij centraal achterin vervangen door Nick Viergever.

Mike van der Hoorn was in de Klassieker de andere verdediger centraal achterin bij Ajax. Joël Veltman kan daar ook spelen, maar hij wijkt door de afwezigheid van Tete de laatste weken meestal uit naar de rechtsbackpositie.

Ajax speelt zondag om 12.30 uur uit tegen FC Groningen. De Amsterdammers staan tweede in de eredivisie met een punt achterstand op koploper PSV.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie