Voorzitter Michael van Praag van de KNVB heeft zich ook gemengd in de discussie rond de pop met het shirt van Kenneth Vermeer, die zondag in de Amsterdam Arena aan een touw over de balustrade hing. 

Van Praag noemt het op Twitter een ''onvoorstelbaar stuitende actie tegen Vermeer'' en roept de aanklager betaald voetbal op tot actie. ''Volledig onacceptabel. Reken er op dat de KNVB-aanklager dat begrijpt'', zei Van Praag.

Een supporter van Ajax hing kort voor de Klassieker tegen Feyenoord een pop met een strop om de nek over de balustrade van de tribune. Op het shirt dat de pop droeg, stond de naam van doelman Vermeer en diens rugnummer 1.

De huidige sluitpost van Feyenoord speelde jarenlang voor Ajax. De Amsterdamse fan werd opgepakt en krijgt een stadionverbod. Vermeer deed direct na afloop bij de politie aangifte, maar wilde niet te veel woorden vuilmaken aan het incident.

Van Oostveen

KNVB-directeur Bert van Oostveen noemde het incident ''walgelijk en onacceptabel''. Hij wil met de supportersverenigingen van diverse clubs om de tafel gaan zitten om zulke incidenten te voorkomen.

Vermeer werd tijdens het duel ook verwenst in spreekkoren. De stadionspeaker vroeg het publiek ermee te stoppen.

De doelman stapte in 2014 over van Ajax naar Feyenoord. De Amsterdammers wonnen de Klassieker zondag met 2-1.