Dirk Kuijt noemde de zesde competitienederlaag van Feyenoord op rij pijnlijk, maar de aanvaller stond er na het verlies van 2-1 tegen Ajax niet verslagen bij in de Arena.

"Deze wedstrijd hadden we niet hoeven verliezen'', zei hij voor de camera van FOX Sports.

''We speelden compact en gaven daardoor nauwelijks kansen weg. Zij krijgen er twee en maken dan een doelpunt. Waarbij je je kunt afvragen of die goal van Bazoer echt een kans was. Hij schiet die bal er gewoon fantastisch in. Ik vind het een beetje zure nederlaag.''

"De laatste tien minuten hadden we nog tot grote kansen kunnen komen. Het is de zesde nederlaag in de competitie op rij, dat doet pijn. Iedereen kan wel zien dat er vandaag een ander Feyenoord stond dan de afgelopen weken", aldus de aanvoerder van Feyenoord.

Van Bronckhorst

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vertelde op de persconferentie dat hij trots is op zijn elftal.

"Maar de teleurstelling van het verlies overheerst. Voor rust hadden we de controle. We gaven weinig weg, terwijl we in de omschakeling voor gevaar zorgden."

Ook Van Bronckhorst noemde het verlies onnodig. "We hoefden vandaag niet te verliezen, maar staan toch weer met lege handen. We werken hard om dit om te buigen."

"Natuurlijk is dit weer een teleurstelling. Maar we moeten verder. Er is nog veel om voor te voetballen. We willen minimaal derde worden en de beker winnen."