Joost Luiten is zondag op een gedeelde achtste plaats geëindigd in het algemeen klassement bij de Dubai Dessert Classic.

De 30-jarige Nederlander draaide zijn minste ronde van de vier en had 71 slagen nodig voor de achttien holes en bleef daarmee één slag onder par.

Zijn totaalscore kwam daardoor uit op -14. De Nederlander had een achterstand van vijf slagen op winnaar Danny Willet uit Engeland. Luiten begon zondag op de vierde plaats.

''Er viel eigenlijk niks mijn kant op. Ik speelde niet super, maar creëerde echt wel wat birdiekansen. Er had best iets meer mogen vallen en dat gebeurde niet'', meldde Luiten op zijn website.

Vorige week eindigde de Bleiswijker als dertiende in de Qatar Masters en de week daarvoor als vijfde in het Abu Dhabi Championship.

De goede klasseringen de laatste weken hebben ervoor gezorgd dat Luiten weer wat is gestegen op de wereldranglijst. Hij moet voor 27 maart bij de beste vijftig golfers van de wereld staan. Dan is hij namelijk verzekerd van een ticket voor The Masters, de eerste major van het jaar. Nu bezet Luiten plek 79.