José Mourinho heeft nog maar eens benadrukt dat hij op korte termijn weer aan de slag gaat als trainer.

De Portugees werd half december aan de kant gezet bij Chelsea en opgevolgd door Guus Hiddink, maar zijn werkloze periode duurt volgens Mourinho zelf niet lang meer.

De 53-jarige trainer mist momenteel het gevoel van competitie. "Ik heb dat iedere week nodig. Ik zal snel terug zijn", zegt hij tegen de Daily Mail.

Onlangs werd Mourinho, die nog altijd in Londen woont, in Engelse media in verband gebracht met Manchester United. Op Old Trafford zou hij Louis van Gaal moeten opvolgen.

"Momenteel weet ik niet waar het voetbal me brengt, want dat weet je nooit. Maar als familie blijven we in Londen", geeft Mourinho aan een voorkeur voor de Engelse competitie te hebben.

Genieten

Mourinho, die eerder aan het roer stond bij onder meer FC Porto, Internazionale en Real Madrid, begint zijn leven zonder voetbal beu te worden.

"Ik kan er niet echt van genieten. Ik kan mijn familie, mijn vrienden, mijn privéleven en het voetbal allemaal tegelijk hebben. Ik hoef daar niets voor op te geven."

"Om echt gelukkig te zijn heb ik alles nodig, dus ik keer terug in het voetbal. Dat is mijn natuur. Ik werk al zolang ik me kan herinneren en ben trainer sinds 2000."

Mourinho was zaterdag aandachtig toeschouwer in Berlijn bij de wedstrijd tussen Hertha BSC en Borussia Dortmund, die in 0-0 eindigde.