Heracles Almelo is voorlopig de nummer drie van de eredivisie. De ploeg van trainer John Stegeman versloeg PEC Zwolle zaterdagavond in eigen huis met 2-0.

Daardoor passeerde Heracles Feyenoord op de ranglijst. De Almeloërs, die vierde stonden, hebben nu 38 punten uit 22 wedstrijden.

Feyenoord heeft twee punten minder. Het kan de derde plaats zondag wel weer heroveren als het de Klassieker van Ajax wint in Amsterdam.

PEC blijft tiende in de eredivisie met 29 punten uit 22 wedstrijden. De formatie van trainer Ron Jans haalde slechts een punt uit de laatste vier wedstrijden.

Weghorst

Aanvankelijk gebeurde er weinig opwindends in Almelo. Kansen waren schaars en PEC zag aanvoerder Bram van Polen al binnen tien minuten uitvallen met een bovenbeenblessure.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Wout Weghorst, die namens Heracles over kopte. Even later vond hij doelman Mickey van der Hart op zijn weg. Aan de kant van PEC kreeg Sheraldo Becker een kans, maar hij wist het net eveneens niet te vinden.

Na tien minuten in de tweede helft kwam Heracles op voorsprong. Iliass Bel Hassani kreeg de bal voor zijn voeten en trof doel met een schot in de hoek. In het vervolg bleven echte kansen op één hand te tellen. Thomas Lam was dicht bij de gelijkmaker en Bel Hassani had de kans op zijn tweede doelpunt, maar beiden scoorden niet.

In de slotfase werd het duel beslist door een doelpunt van Jaroslav Navratil, die aan de aandacht van de Zwolse verdediging ontsnapte en doelman Van der Hart vervolgens kansloos liet.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie