Dafne Schippers is zaterdag haar indoorseizoen begonnen met de beste mondiale tijd van het jaar op de 60 meter. De wereldkampioene op de 200 meter won in Karlsruhe haar serie in 7,07.

Dat is slechts een fractie boven haar persoonlijke toptijd van 7,05, waarmee ze vorig jaar in Praag de Europese indoortitel veroverde.

Schippers was ook de snelste in de finale, maar daarin liep ze minder snel dan in de series: 7,08. ''Ik ben super tevreden dat ik met deze slechte starts toch deze mooie tijden heb gelopen'', zei de Utrechtse na de race.

''Dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Er is veel ruimte voor verbetering. Bovendien had ik een beetje kramp in de hamstring, omdat het lichaam weer moet wennen aan deze belasting.'' Jamile Samuel stond eveneens in de finale, maar maakte een valse start en werd gediskwalificeerd.

Maureen Koster liep op de 1500 meter naar de zevende plaats in 4.10,68. Met die tijd voldeed ze ruimschoots aan de eis om te mogen deelnemen aan de WK indoor in maart in het Amerikaanse Portland.

Martina

Churandy Martina evenaarde met een tijd van 6,60 seconden het Nederlands record op de 60 meter. De atleet kwalificeerde zich daarmee ook voor de WK indoor in maart, in het Amerikaanse Portland.

Martina leverde zijn prestatie in de series en komt later op de avond eveneens uit in de finale. Het record stond al op naam van Brian Mariano. Hij vestigde dat in 2011 bij de EK indoor in Parijs.

Martina opende zijn indoorseizoen afgelopen woensdag in Düsseldorf, waar hij met 6,66 al dicht in de buurt van de WK-limiet (6,64) kwam.