Wout Poels heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt in de Ronde van Valencia en verstevigde met nog een rit te gaan zijn leiding in het algemeen klassement.

De Limburger had woensdag ook al de eerste etappe gewonnen. Dat betrof een individuele tijdrit over ruim 16 kilometer. Vrijdag zorgde Dylan Groenewegen van Lotto-Jumbo eveneens voor Nederlands succes.

De ruim 141 kilometer lange etappe tussen Orihuela en Xorret de Cati werd gekleurd door een groepje avonturiers, onder wie Sjoerd van Ginneken van Team Roompot. Hun vluchtpoging was voorbij aan de voet van de steile slotklim.

Poels zag hoe de Italiaan Diego Rosa van Astana in de aanval ging, maar knokte zich met hulp van zijn teamgenoten terug en reed vervolgens iedereen uit zijn wiel. Aan de finish had hij 23 seconden voorsprong op zijn Spaanse ploeggenoot Beñat Intxausti en diens landgenoot Jon Izagirre. Vuelta-winnaar Fabio Aru werd vierde op 25 tellen.

In het klassement bedraagt de voorsprong van Poels op nummer twee Luis Leon Sanchez van Astana 46 seconden. De marge met de nummer drie, zijn ploeggenoot Intxausti, is 56 tellen.

Cool

''Ik voelde me heel sterk'', zei Poels zaterdag na zijn zege. ''Het is heel cool om als team zo de koers te kunnen controleren. De jongens reden op de slotklim geweldig voor mij. Het is een genot om zo te koersen.''

De 28-jarige Limburger heeft vertrouwen in een goede afloop. ''Het ziet er goed uit, maar ik moet nog wel de finish halen. Ik ben heel dicht bij de eindzege, dat is heel gaaf. We gaan er voor.''

De slotrit gaat zondag over ruim 120 kilometer, met start en finish in Valencia en onderweg een pittig klimmetje.