Trainer René van Eck is zaterdag op non-actief gesteld bij FC Den Bosch.

"De teleurstellende sportieve resultaten van de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat de club het vertrouwen in de oefenmeester heeft opgezegd", laten de Brabanders op de website weten.

"Helaas heeft René onze sportieve ambities niet kunnen waarmaken. De progressie die wij nastreven heeft hij niet om kunnen zetten in resultaten", verklaart algemeen directeur Edward van Wonderen, die stelt dat andere posities ook ter discussie staan.

Afgelopen woensdag ging de Jupiler League-club op eigen veld na een bizarre slotfase in de kwartfinales van de KNVB-beker nog verrassend onderuit tegen de amateurs van VVSB (3-2).

Bekijk de samenvatting van FC Den Bosch-VVSB:

Samenvatting FC Den Bosch-VVSB
Samenvatting FC Den Bosch-VVSB

Play-offs

In de competitie bezet Den Bosch de veertiende plek na vijf wedstrijden op rij zonder overwinning; verliespartijen tegen koploper Sparta Rotterdam en FC Emmen en remises tegen FC Volendam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk.

Van Eck, oud-speler van de club, werd exact een jaar en een dag geleden aangesteld als opvolger van Ruud Kaiser in De Vliert. Onder assistent-trainer Paul Beekmans hoopt Den Bosch alsnog de play-offs te bereiken in de Jupiler League.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League