​Eden Hazard voelt zich schuldig over het ontslag van manager José Mourinho bij Chelsea.

De Londenaren werden vorig vorig seizoen nog afgetekend landskampioen, maar kenden deze jaargang een bijzonder matige start in de Premier League. Half december nam Chelsea na de negende competitienederlaag afscheid van Mourinho.

Hazard, vorig jaar nog uitblinker bij de 'Blues', voelde zich vervolgens verantwoordelijk voor het congé van de Portugees. "Ik heb hem een sms'je gestuurd dat ik het jammer vond", aldus Hazard tegen The Guardian. "We hadden het seizoen ervoor met z'n allen successen gevierd, maar nu niet."

"Ik voelde me wat schuldig, aangezien ik vorig seizoen nog speler van het jaar was. Ik was één van de meest beslissende spelers, maar dit jaar presteerde ik minder. Ik zat niet op hetzelfde niveau."

Vinger op zere plek

Mourinho kon het gebaar van de Belgische dribbelaar waarderen. "Hij reageerde erop door me het allerbeste voor de toekomst te wensen", zegt Hazard, die weinig begrijpt van de terugval van de landskampioen. "Ik kan niet uitleggen waar wij nu doorheen gaan."

"Het gaat wel wat beter de laatste tijd, maar we winnen onze wedstrijden nog steeds niet zoals we gewend waren. Niemand kan de vinger op de zere plek leggen bij Chelsea."

Onder interim-manager Guus Hiddink verliet de Londense club wel de onderste regionen in de competitie en werd er nog geen enkele keer verloren. Chelsea staat inmiddels dertiende in de Premier League.

Doelpuntendroogte

Persoonlijk heeft Hazard zijn beste vorm echter nog niet hervonden, beaamt de 25-jarige Belg. Afgelopen zondag scoorde de oud-speler van Lille pas voor het eerst sinds mei door een strafschop te benutten in het FA Cup-duel met MK Dons (5-1).

"Ik heb wel een aantal goede wedstrijden gespeeld, maar was daarin niet trefzeker. Ik heb altijd gezegd dat ik vooral een werker ben. Maar toch kon ik er niet omheen dat ik in januari nog niet gescoord had, dus afgelopen zondag was wel een opluchting."

Het Chelsea van Hiddink ontvangt zondag het Manchester United van Louis van Gaal op Stamford Bridge.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League