​De 44-jarige Chris Horner heeft voor dit wielerjaar een nieuwe ploeg gevonden in Lupus Racing Team.

De Amerikaanse veteraan kwam het afgelopen seizoen nog uit voor Team Illuminate, voorheen bekend als Airgas-Safeway.

Vanwege aanhoudende longproblemen wist Horner aanvankelijk niet of hij kon blijven koersen, maar de winnaar van de Vuelta a España van 2013 is inmiddels vastberaden om nog minstens een jaar te blijven fietsen.

"Dit is een geweldige kans voor mij en ik ben erg blij dat ik voor Lupus Racing Team kan gaan koersen", zegt de Amerikaan tegen Cyclingnews. "Het was voor mij heel belangrijk om dit jaar voor een Amerikaans team te rijden."

"Lupus heeft een mooi programma voor me samengesteld en heeft een goede reputatie. Ik had me niet meer kunnen verheugen op 2016", aldus Horner, die de jonge ploeg van ervaring moet voorzien.

Groeiende ploeg

Technisch directeur Phil Cortes toont zich eveneens verheugd met de samenwerking. "Chris wilde zijn loopbaan voortzetten en graag deel uitmaken van onze groei. Wij willen ons in elke koers laten zien."

Horner kampt sinds de Tour de France van 2014 al met longproblemen, maar wist vorig jaar onder meer nog vijfde te worden in de Ronde van Utah en vierde in de Ronde van Azerbeidzjan.