De clubleiding van Manchester United zou gesproken hebben met vertegenwoordigers van José Mourinho over een dienstverband voor volgend seizoen.

Volgens diverse Engelse media, waaronder de BBC, is de Portugees nadrukkelijk in beeld om Louis van Gaal in de zomer op te volgen.

Van Gaal heeft weliswaar nog een contract tot medio 2017, maar staat onder druk omdat zijn ploeg ondanks honderden miljoenen euro's aan nieuwe spelers niet voldoet aan de verwachtingen.

Mourinho werd in december ontslagen bij Chelsea, de club die hij vorig seizoen naar de Engelse titel leidde. Guus Hiddink heeft de taken van de Portugees overgenomen bij de 'Blues'.

Sjaals

Hij treft zondag met Chelsea het United van Van Gaal, wiens positie dit seizoen al een paar keer flink wankelde. Zo erg zelfs, dat fans van de 'Red Devils' eind december al rondliepen met sjaaltjes met daarop de naam van Mourinho.

Engelse media denken dat de oud-bondscoach van Oranje het seizoen mag afmaken, maar daarna moet plaatsmaken voor een andere trainer, met Mourinho als voornaamste kandidaat.

Opvallend genoeg werkte de Portugees in het verleden als assistent onder Van Gaal bij FC Barcelona en onderhoudt hij een vriendschappelijke relatie met de Amsterdammer.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League