Excelsior en Willem II hebben vrijdag in een teleurstellend duel niet weten te scoren. Op Woudestein moesten beide ploegen genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel.

Zowel Excelsior als Willem II schiet weinig op met de remise. Willem II bezet met 21 punten uit 22 wedstrijden de veertiende plaats op de ranglijst.

Excelsior heeft twee punten minder en is de nummer zestien van de eredivisie.

Beide elftallen schotelden de bezoekers op Woudestein een matige pot voetbal voor met weinig kansen. Brandley Kuwas kreeg na twintig minuten een mogelijkheid namens de thuisploeg, maar hij raakte de bal niet goed toen hij vrij voor doelman Kostas Lamprou kwam.

Even later had Kuwas net te veel tijd nodig om in kansrijke positie tot een schot te komen, terwijl een kopbal van Rick Kruijs van de lijn werd gekopt door Willem II'er Bartholomew Ogbeche. De Tilburgers stelden er voor rust nagenoeg niets tegenover.

Bovenberg

De rust veranderde weinig aan het spelbeeld, met direct na een hervatting een kopbal van Daan Bovenberg die namens Excelsior net naast ging. Kort daarna speelde de thuisploeg een snelle aanval slecht uit, waardoor Willem II het gevaar alsnog kon neutraliseren. Bovenberg kopte na ruim een uur spelen net over.

Het eerste Tilburgse schot op doel kwam na een uur spelen van Robbie Haemhouts, die op doelman Filip Kurto schoot. Een voorzet van Robert Braber ging daarna voorlangs, maar verder kwamen Willem II niet. Ook de nieuwkomers konden het team van Jurgen Streppel niet helpen. De van AZ gehuurde Guus Hupperts was slordig, de van SC Cambuur overgenomen Ogbeche schoot een paar keer ver naast het doel.

Excelsior is door het gelijkspel al tien wedstrijden zonder overwinning, al speelde het in deze serie wel vier keer gelijk. Willem II haalde uit de laatste vijf wedstrijden drie punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie