Als het aan Davy Klaassen ligt, begint hij zondag in de basis in de Klassieker tegen Feyenoord. De aanvoerder van Ajax is naar eigen zeggen weer helemaal fit.

"Ik kan gewoon beginnen, voel me steeds beter. Ik heb eigenlijk geen last meer van mijn knie", aldus Klaassen vrijdag tegen Ajax TV.

De 22-jarige middenvelder maakte afgelopen zondag in het uitduel met Roda JC, waar Ajax door een 2-2 gelijkspel de koppositie verspeelde, pas zijn eerste speelminuten van de tweede seizoenshelft.

"Na vorige week is het steeds beter gegaan en voetbal ik zonder problemen. Ik had eigenlijk verwacht dat ik geopereerd moest worden, maar ik ben eroverheen gekomen. Daar ben ik wel blij mee", laat Klaassen weten.

En dus kan hij zondag in de Arena tegen Feyenoord gewoon in actie komen. "Op het moment dat je de blessure oploopt, denk je er wel meteen aan dat je die wedstrijd moet missen. Het is een speciale wedstrijd om er bij te zijn. Het stadion voelt net even iets anders, je voelt dat het Ajax-Feyenoord is. Kippenvel, zeker weten."

Klaassen verwacht niet dat Feyenoord naar Amsterdam komt om aan te vallen. "Wij zijn de favoriet en moeten deze wedstrijd winnen. We zitten niet in onze beste periode, dus als je dan zondag wint, is dat een mooie opsteker."

"De vorige keer scoorde ik voor het eerst tegen Feyenoord. Zondag hoop ik opnieuw te scoren, maar dan wel met de winst erbij."

Supporters

Klaassen, drie ploeggenoten en trainer Frank de Boer spraken donderdag met ontevreden supporters. Ook Jasper Cillessen, Nemanja Gudelj en Mitchell Dijks waren bij het gesprek, dat jaarlijks op de agenda staat, aanwezig.

"De supporters hebben ons even duidelijk gemaakt waar het om gaat. Maar dat wisten wij al", zei Cillessen tegen de NOS.

"Ze (een afvaardiging van de supporters, red.) hebben de puntjes op de i gezet. Ze hebben aangegeven dat ze zondag 100 minuten lang gas gaan geven, want na 90 minuten kan het nog niet beslist zijn."

Cillessen noemt de fans "hard, maar reëel". "Zij weten ook dat wij geen wonderen kunnen verrichten. Dat eisen ze ook niet. Ze zijn duidelijk over wat ze van ons willen en wat wij van hun willen."

"Dat gaan we hopelijk zondag laten zien. Als wij van Feyenoord winnen dan streep je weer een kampioenskandidaat af. En wij zijn er nog steeds van overtuigd dat wij met de titel aan de haal gaan."

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de eredivisie