Louis van Gaal heeft de hoop op de Engelse titel nog niet opgegeven. De Nederlandse manager denkt dat 'zijn' Manchester United helemaal terug is in de race als er zondag wordt gewonnen van Chelsea. 

"Als we van Chelsea winnen, wat niet makkelijk zal worden, begint ons seizoen helemaal opnieuw. Dan kunnen we weer echt mee gaan strijden", aldus Van Gaal vrijdag op een persconferentie.

Manchester United won dinsdag op overtuigende wijze met 3-0 van Stoke City, maar heeft als nummer vijf van de Premier League nog wel tien punten achterstand op koploper Leicester City, dat zaterdag op bezoek gaat bij naaste achtervolger Manchester City.

"Michael Carrick zei vandaag hetzelfde tegen me: "Ons seizoen is nog niet voorbij." Dat gevoel deel ik heel sterk", zei Van Gaal.

De oefenmeester merkt dat het vertrouwen groeit bij Manchester United. "Voor de wedstrijd tegen Stoke City hadden we al met goed voetbal gewonnen van Derby County (1-3, FA Cup, red.). Zoiets zorgt voor vertrouwen en geeft de spelers een goed gevoel." 

"Dat merk je aan alles. We sprankelden echt tegen Stoke City, terwijl dat een ploeg was die goed in vorm was. Het is nu aan ons om een serie zeges neer te zetten."

Jones

Van Gaal ziet bovendien de ziekenboeg langzaam leegdruppelen. "Er is licht aan het einde van de tunnel. Steeds meer spelers komen terug. Dat betekent dat ik verder kan gaan op de weg die we begin dit seizoen zijn ingeslagen.''

Verdediger Phil Jones kan zondag zijn rentree maken. Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo, Luke Shaw en Antonio Valencia zijn nog niet inzetbaar.

Het duel tussen Chelsea en Manchester United op Stamford Bridge begint zondag om 17.00 uur. De vorige wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League