De sponsorovereenkomst tussen Nike en KNVB is volgens de regels tot stand gekomen. Dat is de uitkomst van een intern onderzoek van de voetbalbond naar de sponsorrelatie.

''Naar aanleiding van berichten in de media hebben we puur uit het oogpunt van zorgvuldigheid de contracten tussen Nike en KNVB onderzocht'', vertelt woordvoerder Chris van Nijnatten van de KNVB. 

De KNVB besloot de sponsordeal met de sportkledingfabrikant te onderzoeken nadat de Amerikaanse justitie afgelopen zomer had gemeld dat er corruptie in het spel was bij de deal tussen Nike en de Braziliaanse voetbalbond. Geld van Nike zou zijn gebruikt om beleidsmakers van de Braziliaanse voetbalbond om te kopen.

Cees van Nieuwenhuizen was destijds directeur van Nike. De voormalig zaakwaarnemer van Guus Hiddink was ook de drijvende kracht achter de overeenkomst tussen de KNVB en Nike in 1996.

''Hoewel er geen directe reden was om aan te nemen dat er twintig jaar geleden onrechtmatigheden hebben plaatsgevonden, is het goed nu ook met zekerheid te kunnen zeggen dat alles volgens de regels is gegaan.''