Ronald Koeman heeft vrijdag bevestigd dat hij en collega Arsène Wenger dinsdag een woordenwisseling hebben gehad na het duel tussen Arsenal en Southampton (0-0).

"Wat in de pers geschreven is, is waar", aldus Koeman vrijdag op zijn persconferentie richting het Premier League-duel van zaterdag tegen West Ham United.

Verschillende Britse media meldden eerder deze week dat de Nederlandse trainer en Wenger het na het laatste fluitsignaal met elkaar aan de stok kregen in de spelerstunnel van het Emirates Stadium.

Volgens The Daily Mail protesteerde de Arsenal-manager buiten de kleedkamers bij scheidsrechter Lee Mason en vierde official Craig Pawson over verschillende beslissingen van het arbitrale kwartet. Wenger zou onder meer tegen Mason gezegd hebben dat "het altijd hetzelfde is met jou".

Koeman zag dit en zei vervolgens tegen Wenger: "En het is altijd hetzelfde met jou. Je ploeg heeft tien kansen gehad om te scoren maar kon er geen een benutten, dus waarom moet je bij de scheidsrechters klagen?"

Emoties

De oud-trainer van Ajax, PSV en Feyenoord wilde vrijdag niet te veel woorden vuil maken aan het akkefietje. "Het waren de emoties die horen bij voetbal. Dit soort dingen gebeurt soms en nu gaan we weer verder."

"Ik denk niet dat mijn relatie met Wenger zal veranderen door dit incident. Ik denk dat hij gewoon heel teleurgesteld was omdat zijn ploeg heel veel kansen kreeg, maar niet wist te scoren."

Koeman, die vrijdag werd uitgeroepen tot manager van de maand januari in de Premier League, heeft met Southampton tien punten gehaald uit de laatste vier competitieduels en is daardoor geklommen naar de zevende plaats. West Ham United staat zesde met vijf punten meer.

Het duel tegen de club uit Londen begint zaterdagmiddag om 18.30 uur in het St. Mary's Stadium.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League