PSV kan zondag in de eredivisie alweer revanche nemen op FC Utrect voor de bekernederlaag van donderdag (3-1). Trainer Phillip Cocu hoopt dat zijn ploeg vooral in verdedigend opzicht beterschap zal tonen.

"Zij scoorden donderdag uit twee uitstekende counters", aldus Cocu vrijdag op de site van zijn club. "Wij moeten zorgen dat we in defensief opzicht beter staan. Ook als wij in de aanval zijn."

De trainer zag dat zijn ploeg in het kwartfinaleduel in het Philips Stadion na een uur al met 3-0 achter stond en uiteindelijk terecht werd uitgeschakeld. "Soms moet je accepteren dat de tegenstander beter was. De tweede vraag die ik mezelf dan stel is: hoe komt dat? We mogen dezelfde fout namelijk niet nog een keer maken."

Zondag moet PSV op bezoek bij FC Utrecht, dat veel vertrouwen zal hebben geput uit de zege van donderdag.

"Maar dat kan ook een nadeel zijn", aldus Cocu. "Als je denkt dat je iemand kan verslaan, zijn er andere gevaren die mee kunnen spelen. In de eerste plaats moeten wij echter vooral naar onszelf kijken."

Schaars

De koploper van de eredivisie kan zondagmiddag nog niet beschikken over Maxime Lestienne en Andrés Guardado.

De Mexicaan is herstellende van een verrekking in zijn hamstring, terwijl Lestienne al weken kampt met een kuitblessure. Beide spelers waren vrijdag wel op het trainingsveld te zien. 

Stijn Schaars keert volgens Cocu wel weer terug in de wedstrijdselectie. De middenvelder kreeg afgelopen week tijdens de training een bal op zijn hoofd, maar is fit genoeg om te spelen.

Het duel in De Galgenwaard begint om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen in de eredivisie