Arsenal-manager Arsène Wenger is geschrokken van de miljoenentransfers waarvoor Chinese clubs de afgelopen dagen verantwoordelijk waren.

Vrijdag meldde Sjachtar Donetsk dat het de Braziliaan Alex Teixeira voor vijftig miljoen euro heeft verkocht aan Jiangsu Suning.

Het betekende de derde keer in tien dagen tijd dat het Aziatische transferrecord werd aangescherpt nadat eerder Ramires en Jackson Martinez kozen voor een Chinees avontuur.

"Of ik me zorgen maak? Jazeker", aldus Wenger vrijdag op een persconferentie. "De belangrijkste vraag is of ze dit volhouden. In Japan werd twintig jaar geleden hetzelfde geprobeerd, maar werd niet echt doorgepakt. Als de politieke wil in China groot is, moeten we ons zorgen maken."

De Chinese clubs hebben sinds de jaarwisseling al 258,9 miljoen euro uitgegeven aan transfers, slechts negentien miljoen euro minder dan de Premier League-clubs.

In Engeland is de transfermarkt sinds dinsdag gesloten, terwijl Chinese clubs nog drie weken de kans hebben om zich te versterken.