Het Chinese Jiangsu Suning FC heeft zich per direct versterkt met Alex Teixeira. De 26-jarige aanvallende middenvelder komt voor liefst vijftig miljoen euro over van Sjachtar Donetsk.

De Oekraïense club bevestigt het transferbedrag op de clubsite. In de voorbije maand bracht Liverpool enkele keren tevergeefs een bod uit op Teixeira, die nog nooit uitkwam voor de Braziliaanse nationale ploeg.

Met de vijftig miljoen euro verbetert Jiangsu Suning FC het Aziatische transferrecord dat welgeteld twee dagen in handen was van Guangzhou Evergrande met de 42 miljoen euro die werd betaald om Jackson Martinez los te weken van Atletico Madrid.

Chinese clubs hebben sinds de jaarwisseling meer dan 250 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers en ze tekenden voor vijf van de zes duurste wintertransfers.

In beeld: Chinese toptransfers deze winter

Eerder koos ook onderen Ramires voor een Chinees avontuur. Net als Teixeira opteerde de Braziliaan voor een lucratief contract bij Jiangsu Suning FC.

Ook Fredy Guarin, Elkeson, Gervinho én Trent Sainsbury (ex-PEC Zwolle) zetten hun loopbaan voort in het Aziatische land, waar de clubs nog drie weken spelers kunnen halen alvorens de markt sluit.