Michael van Gerwen baalde donderdagavond flink van zijn nederlaag tegen James Wade bij de ouverture van de Premier League Darts.

"Deze nederlaag komt hard aan, het is gewoon klote", liet de voormalig wereldkampioen na zijn 7-4 nederlaag optekenen in gesprek met RTL7.

"Het gevoel was al vanaf het begin niet goed. Het was niet echt warm in de zaal en dan begin je al niet lekker aan de wedstrijd. Op een gegeven moment ging ik me ergeren aan mezelf en dat mag niet op zo'n toernooi. Dat moet ik echt verbeteren."

Komende week krijgt Van Gerwen al de kans op eerherstel wanneer hij Gary Anderson treft in de tweede speelronde.

"Ik kan er nu wel een heel drama van maken, maar ik moet verder. Misschien is dit wel even goed voor me, want dit soort fouten mag ik niet meer maken. Het zij zo."

Van Barneveld

In tegenstelling tot Van Gerwen begon Raymond van Barneveld wél sterk aan het prestigieuze toernooi waaraan de beste tien darters van de PDC meedoen. De Hagenaar rekende eenvoudig af met Phil Taylor: 7-2.

"Niet alleen met mijn zege, maar ook met mijn gemiddelde van 103 ben ik erg blij", vertelt Van Barneveld op de website van de PDC.

"Ik raakte veel cruciale dubbels en hield Phil voortdurend onder druk. Ik maakte er gebruik van dat hij wellicht niet zijn beste niveau haalde. Ik focus me op dit toernooi, want de Premier League betekent net als het WK alles voor me."