Luuk de Jong was na de uitschakeling in de kwartfinales van de KNVB-beker door FC Utrecht niet te spreken over het spel van PSV.

"We hadden te maken met een totale off-day. Het was gewoon niet goed genoeg van onze kant", zei de spits tegen FOX Sports na de 3-1 nederlaag in het Philips Stadion.

PSV stond in de rust al op een 2-0 achterstand en slaagde er niet meer in om zich terug te vechten in de wedstrijd. Bart Ramselaar gooide het duel aan het begin van de tweede helft al op slot door de 3-0 te maken.

"Op dat moment probeerden we iets meer risico's te nemen, dus daar hebben ze goed van geprofiteerd", erkent De Jong. "Het ligt FC Utrecht goed om in de omschakeling gevaarlijk te worden en dat is ze ook gelukt."

Door de nederlaag kan koploper PSV bekerwinst in ieder geval uit het hoofd zetten, één van de doelen dit seizoen. "We willen alles winnen, dus ook de beker. Dan is het erg zonde dat we het hier in eigen huis weggeven."

Bekijk de samenvatting van PSV-FC Utrecht:

Samenvatting PSV-FC Utrecht
Samenvatting PSV-FC Utrecht

PSV-trainer Phillip Cocu was net als De Jong realistisch na de uitschakeling van zijn ploeg in het bekertoernooi. ''We hadden vandaag geen goede dag. Het zat er niet in."

"FC Utrecht speelde heel gedisciplineerd en heeft het goed uitgespeeld. We hebben wel gevochten, maar hadden niet de kans om dat om te draaien. Het was een terechte nederlaag."

Ten Hag

Trainer Erik ten Hag was trots dat FC Utrecht erin slaagde om de halve finale te bereiken. Vooral vanwege het feit dat PSV op vreemde bodem werd verslagen.

''Het is geweldig dat we dit voor elkaar krijgen. Als je naar Eindhoven gaat, weet je vooraf dat het geen gemakkelijke opgave is. We hebben heel compact verdedigd en waren in staat om hun fouten af te straffen. Dat maakt me trots.''

Bart Ramselaar, die tekende voor twee doelpunten, noemde de overwinning belangrijk voor de status van FC Utrecht. ''Dit hadden we niet verwacht. De uitwedstrijd tegen PSV was voor ons de grootste uitdaging op weg naar de finale, dus dit is geweldig."