Youness Mokhtar keert per direct terug bij PEC Zwolle. De 24-jarige vleugelspeler tekent een contract tot medio 2018 bij de huidige nummer tien van de eredivisie.

Mokhtar, momenteel transfervrij nadat hij onlangs in Saudi-Arabië zijn contract liet ontbinden bij Al-Nassr, trainde donderdag al mee met de ploeg van trainer Ron Jans.

De kans is echter klein dat Mokhtar dit seizoen nog in actie kan komen voor PEC, omdat hij deze jaargang zowel voor FC Twente als Al-Nassr heeft gespeeld. Van de FIFA mag een speler maar voor twee clubs in één seizoen uitkomen. 

PEC probeert hem desondanks alsnog speelgerechtigd te krijgen. "Mocht dit niet lukken, dan hebben we nu in ieder geval onze eerste zomeraanwinst vroegtijdig te pakken", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp.

Vertrouwd

Mokhtar stond enkele jaren geleden ook onder contract bij PEC. In 41 officiële wedstrijden was hij tien keer trefzeker. ''Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn, ik ken de mensen van de club en heb een fijne band met de trainer", aldus de aanvaller, die na zijn periode bij PEC vertrok naar FC Twente.

"Ook kijk ik ernaar uit om het plezier in het spelletje terug te krijgen en hopelijk zo spoedig mogelijk mijn rentree binnen de lijnen te maken."