Lazio Roma moet bij de eerstvolgende twee thuisduels het tribunevak van de harde supporterskern gesloten houden wegens de racistische uitingen tijdens de thuiswedstrijd van woensdagavond tegen Napoli (2-0 verlies). 

Ook moet de club van Edson Braafheid, Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna een boete van 50.000 euro betalen, zo besloot de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond donderdag.

Lazio had nog een voorwaardelijke straf van één duel staan. In 2015 gingen de beruchte supporters ook al in de fout, met een uitsluiting van toen nog één wedstrijd tot gevolg.

De Senegalese verdediger Kalidou Koulibaly van Napoli werd woensdag in Rome racistisch bejegend als hij de bal had. Scheidsrechter Massimiliano Irrati besloot het duel in de tweede helft wegens de kwetsende geluiden voor een paar minuten stil te leggen.

Moed

Koulibaly liet zich niet van de wijs brengen door de beledigende spreekkoren van de Romeinse aanhangers, die een slechte reputatie hebben. ''Ik wil iedereen bedanken voor alle boodschappen van solidariteit'', meldde de Senegalees op Instagram. ''In het bijzonder de scheidsrechter voor zijn moed.''

Trainer Stefano Pioli van Lazio had een andere mening. ''Ik zou de wedstrijd niet gestaakt hebben. Dat gezang kwam slechts van een minderheid van de fans.''