Michael van Gerwen heeft donderdagavond zijn eerste wedstrijd bij de Premier League Darts verrassend verloren van James Wade: 7-4. Raymond van Barneveld was met 7-2 te sterk voor Phil Taylor.

Van Gerwen begon nog wel sterk aan zijn partij en stond al snel op een 3-0 voorsprong. De tweede leg pakte hij op knappe wijze door 167 uit te gooien. 

Naarmate de wedstrijd vorderde, kende Van Gerwen bijzonder veel moeite met het gooien van de dubbels. Aan de andere kant kwam Wade juist steeds beter in zijn spel en vocht de Brit zich terug in de wedstrijd: 3-3.

Van Gerwen kwam niet meer uit zijn vormdip, waardoor de constante Wade zijn voorsprong simpel kon uitbouwen en uiteindelijk ook de zege pakte.

Van Barneveld

Van Barneveld deed goede zaken door Taylor overtuigend te verslaan. De 48-jarige Hagenaar bouwde een 2-1 voorsprong uit naar 5-1 en liet zich daarna niet meer verrassen: 7-2.

Gary Anderson moest de openingsavond aan zich voorbij laten gaan. De titelverdediger is ziek. Anderson, die zich vorige maand tot wereldkampioen kroonde, kampt naar verluidt met een virus in zijn luchtwegen. De Schot zou het oorspronkelijk opnemen tegen Adrian Lewis.

Door de afwezigheid van Anderson speelde Michael Smith twee partijen. De Engelsman verloor zijn eerste wedstrijd van Peter Wright (7-4) en ging later op de avond ten onder tegen Lewis: 7-1.

De grootste zege van de avond kwam op naam van Dave Chisnall, die Robert Thornton met 7-0 versloeg.