Kevin Strootman speelt vrijdag voor het eerst in ruim een jaar een wedstrijd. De middenvelder komt een helft in actie voor de beloftenploeg van AS Roma tegen Avellino. 

Volgens de sportkrant Gazzetta dello Sport wijken de Romeinen voor de gelegenheid uit naar Campo Testaccio, waar natuurgras ligt. Normaal worden de duels afgewerkt op een kunstgrasveld van het trainingscomplex Di Bartolomei.

Eind vorige maand kondigde Strootman al aan dat hij binnenkort zijn rentree zou maken. Als die rentree goed verloopt sluit hij later deze maand aan bij de training van de A-selectie. Momenteel traint hij nog met de beloften.

De 25-jarige Strootman kwam de afgelopen twee jaar bijna niet in actie door problemen met zijn knie. In maart 2014 liep Strootman een zware kruisbandblessure op, die hem onder meer het WK in Brazilië kostte.

Kraakbeenletsel

De middenvelder maakte eind 2014 zijn rentree, maar die bleek van korte duur. Eind januari werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor hij opnieuw ver werd teruggeworpen.

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte de 25-voudig Oranje-international dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten, waardoor een derde medische ingreep noodzakelijk bleek.