Michael van Gerwen is erop gebrand om dit jaar de eindzege te pakken in de Premier League Darts, die donderdagavond van start gaat in Leeds.

"Ik wil de titel heel graag terug", zegt Van Gerwen tegen Sky Sports. De 26-jarge Brabander won de competitie tussen de beste tien darters van de PDC in 2013.

"Doordat ik eerder heb gewonnen weet ik precies hoe fantastisch het voelt om kampioen te worden, maar ik weet ook hoe het is om de finale te verliezen."

De afgelopen twee jaar stond Van Gerwen voorafgaand aan de eindstrijd bovenaan, maar ging het mis in de knock-outfase in de Londense O2 Arena.

"Dat mag dit keer niet gebeuren. Ik zal iedere week moeten presteren om te winnen. En als het een keer niet lukt heb ik geen tijd om teleurgesteld te zijn, want een week later moet je alweer aan de bak in de Premier League."

Rotterdam

In Leeds neemt Van Gerwen het op tegen de Engelsman James Wade. De darters spelen de komende weken ook in steden als Newcastle, Glasgow, Belfast en Dublin, waarna de Premier League in de vijftiende speelronde, op 12 mei, voor het eerst in de geschiedenis Nederland aandoet.

Van Gerwen kijkt uit naar de partijen die in Ahoy in Rotterdam gespeeld worden. "Ik wil daar heel graag spelen. Voor het eerst gaan we in Nederland voor zo’n groot publiek darten. In 47 minuten was het al uitverkocht. Fantastisch."