Elia Viviani heeft donderdag de tweede etappe in de Dubai Tour op zijn naam geschreven. De Italiaan van Team Sky zegevierde in de massasprint.

Viviani versloeg drie landgenoten: Sacha Modolo, Giacomo Nizzolo en Andrea Guardini werden respectievelijk tweede, derde en vierde. Mark Cavendish sprintte naar de tiende plaats.

Door een valpartij in de slotfase raakte een aantal topsprinters achterop, onder wie Marcel Kittel, de leider in het klassement na zijn overwinning van woensdag.

Kittel werd er alleen door opgehouden, maar onder anderen Boy van Poppel was daadwerkelijk betrokken bij de valpartij. De renner van Trek reed de etappe nog wel uit, maar is volgens zijn team gehavend.

De tweede rit telde 188 kilometer en voerde het peloton van Dubai naar Palm Jameirah.

Mancebo

De etappe stond in het teken van een lange vlucht van vier renners, waaronder Koen de Kort en Francisco Mancebo, die begin deze eeuw een klassementsrenner was in de Tour de France.

Nadat de vlucht met de inmiddels 39-jarige Spanjaard was ingerekend, maakte het peloton zich op voor de massasprint. Viviani maakte vervolgens het werk van zijn teamgenoten af.

De Italiaan is ook de nieuwe leider in het klassement, al heeft nummer twee Kittel dezelfde tijd.

Poels

Voor Team Sky betekende het de derde zege binnen 24 uur nadat Wout Poels de openingstijdrit van de Ronde van Valencia won en Peter Kennaugh zegevierde in de eerste etappe in de Herald Sun Tour.

De Dubai Tour duurt nog tot en met zaterdag.