De transfervrije Youness Mokhtar traint sinds donderdag mee bij zijn vroegere club PEC Zwolle. 

De 24-jarige aanvaller zit zonder werkgever, omdat hij onlangs in Saudi-Arabië zijn contract liet ontbinden bij Al-Nassr van trainer Fabio Cannavaro.

Voorlopig traint Mokhtar alleen om fit te worden, maar een terugkeer bij PEC als speler is zeker mogelijk. Technisch directeur Gerard Nijkamp wil hem graag toevoegen aan de selectie van trainer Ron Jans, maar de vraag is of dat gaat lukken.

Mokhtar, die afgelopen maand op het laatste moment afzag van een contract bij de Turkse club Kayserispor, heeft problemen bij de afhandeling van zijn verbintenis met Al-Nassr.

"We gaan kijken of we hem speelgerechtigd kunnen krijgen", zegt Nijkamp. "Als dat niet lukt, en die optie is reëel, proberen we het voor volgend seizoen. Een speler van zijn kaliber is voor ons altijd interessant."

PSV

Mokhtar werd opgeleid door PSV, maar debuteerde in het betaald voetbal als huurling bij stadgenoot FC Eindhoven. In het seizoen 2012/2013 speelde hij voor PEC, waarna hij bij FC Twente tekende.

Afgelopen zomer vertrok Mokhtar uit Enschede vanwege de grote financiële problemen van de club. Zijn lucratieve avontuur in Saudi-Arabië liep uit op een teleurstelling.