ROME - Als een onbeduidende promovendus begon Messina aan zijn missie in de Serie A. Na vijf duels kan de provincieclub al worden aangemerkt als dè sensatie van de Italiaanse competitie. Zondag won de ploeg met 4-1 van Siena en staat Messina plots tweede in de rangschikking, achter Juventus.

De ruime thuiszege van Messina was vooral te danken aan Arturo di Napoli, één van de elf modale voetballers die geregeld hun opwachting maken in het San Filippo di Messina. De spits maakte twee treffers en zette daarmee zijn club op het goede spoor.

AC Milan

De hoge klassering van Messina is zeker niet het gevolg van een gemakkelijke competitiestart. Zo won de ploeg in Milaan met 2-1 van het plaatselijke AC. Ook AS Roma werd eerder verrassend aan de kant geschoven: 4-3. De formatie van trainer Mutti is nog ongeslagen, net als Juventus, Chievo, Palermo en Internazionale, dat één keer won en vier maal gelijkspeelde.

Juventus

Koploper Juventus had tegen Udinese een moeilijke middag. De 'Oude Dame' kwam twee keer goed weg toen Udinese-speler Iaquinta op een haar na het doel miste. In de tweede helft kreeg Juventus meer grip op het duel en doorbrak invaller Zalayeta (die de geblesseerde Trezeguet verving) de ban: 0-1. Die eindstand zorgde voor tevreden gezichten, ook bij Juve-spits Ibrahimovic. Toch kan het duel een vervelende staartje krijgen voor de voormalige Ajacied. Op tv-beelden was te zien dat hij de Braziliaan Cribari een kopstoot gaf.

AC Milan bleef goed in het spoor van Juventus. De ploeg boekte een 3-1-overwinning op Reggina. De Russische sterspeler Sjevtsjenko maakte twee doelpunten, de Braziliaan Kaka was eenmaal trefzeker. Clarence Seedorf mocht twintig minuten voor tijd invallen, Stam kwam niet in actie. Lazio Roma had een zwakke dag in Bergamo. Tegen het plaatselijke Atalanta wist de hoofdstedelijke club pas vijf minuten voor tijd een nederlaag te voorkomen. Muzzi was trefzeker: 1-1.

Inter

Inter liet zondagavond twee punten liggen in de hoofstad. De Milanezen kwamen tegen AS Roma, na een ruststand van 1-1, in het begin van de tweede helft met 3-1 voor door doelpunten van Veron en Recoba. Totti deed snel iets terug en De Rossi bezorgde de thuisploeg een kwartier voor tijd een gelijkspel: 3-3. Davids viel bij Inter vlak voor rust in. Hij verving de trekkebenende Nigeriaan Obafemi Martins. Van der Meyde bleef op de bank.