Joost Luiten is de Qatar Masters woensdag begonnen met een ronde van twee onder par. De Nederlandse golfer noteerde drie birdies en een bogey op zijn scorekaart en deelt met 70 slagen voorlopig de 37e plaats.

De Spanjaard Pablo Larrazábal en de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen maakten op de openingsdag van het toernooi in Doha de meeste indruk met 65. Beiden leverden op geen enkele hole een slag in.

Het duo heeft drie naaste achtervolgers op één slag achterstand, onder wie de Belg Nicolas Colsaerts.

Luiten, die vorige week in Abu Dhabi bij zijn eerste toernooi van 2016 als gedeelde vijfde eindigde en daardoor naar de 78e plaats op de wereldranglijst klom, toonde zich op zijn eigen site content met zijn eerste ronde in Doha.

"Er stond heel veel wind in de eerste ronde van de Qatar Masters en ik heb eigenlijk weinig fout gedaan vandaag. Mijn ballstriking was heel solide. Er had wel meer in gezeten dan -2, maar helaas maakte ik een dure fout op de par-4 zestiende en dat kostte me een slag."

"Ik wilde een korte putt intikken maar verloor mijn balans en trok op het laatste moment de putter omhoog en stopte. Ik had dus op het laatste moment niet de intentie om de bal te spelen, maar omdat het er wel zo uitziet op televisie, heb ik een strafslag aan mezelf gegeven."