AMSTERDAM - Koploper PSV heeft zaterdagavond tijdens de derde thuiswedstrijd binnen acht dagen geen fout gemaakt. De Eindhovenaren wonnen eenvoudig van FC Groningen: 3-0. Elshot zette de bezoekers in de vijfde minuut met een eigen doelpunt op achterstand. Beasley en De Jong completeerden de Eindhovense productie.

NAC Breda heeft zich redelijk hersteld van de blamage (0-4) van een week eerder tegen RKC Waalwijk. Hekkensluiter De Graafschap werd met 3-2 verslagen. Voor NAC scoorden Cornelisse (1-0), Boussaboun (2-0) en Penders (3-1). Voor De Graafschap was Loval twee keer trefzeker.

Zuivere hattrick Reuser genoeg voor Willem II

Een zuivere hattrick van Martijn Reuser heeft Willem II een thuisoverwinning tegen Vitesse opgeleverd. De voormalig Ajacied maakte zijn drie treffers al in de eerste helft. Twee van zijn doelpunten kwamen tot stand uit een strafschop. In de tweede helft kregen de Tilburgers het nog moeilijk. Hofs en Gluscevic scoorden nog tegen, waardoor de eindstand 3-2 werd.

Roda JC wint bij FC Twente

Roda JC heeft gewonnen bij FC Twente. In een spectaculair duel in Enschede werd het 3-2 voor de Limburgers.

FC Twente kwam al vroeg op voorsprong. N'Kufo opende na acht minuten de score. Daarna trok Roda JC het duel naar zich toe. Dat leidde tot treffers van Sergio, Cristiano en Van Dijk (strafschop). Het slotoffensief van de thuisclub leverde niet meer op dan een treffer van opnieuw N'Kufo.

Voor het duel werd een minuut stilte gehouden voor de eerder in de week doodgeschoten Enschedese politieagent.