LONDEN - Robin van Persie heeft zaterdag opnieuw speelminuten gekregen bij zijn Engelse werkgever Arsenal. De talentvolle aanvaller verving in de 82e minuut Thierry Henry in de wedstrijd tegen Charlton Athletic. De Franse aanvaller had met twee doelpunten een groot aandeel in de uiteindelijke 4-0 zege. Door de winst heeft Arsenal nu al 48 wedstrijden op rij niet meer verloren in de Premier League.

De status van Van Persie lijkt elke week een stukje te stijgen bij de succesvolle Londense ploeg. Vorige week maakte hij zijn competitiedebuut in de wedstrijd tegen Manchester City. In dat duel verving hij twee minuten voor tijd zijn idool en voorbeeld Dennis Bergkamp. Vervolgens mocht hij deze week ook Europees in actie komen voor Arsenal. Tegen Rosenborg (1-1) speelde hij acht minuten.

Ook zaterdag mocht de ex-Feyenoorder acht minuten meedoen. Bij zijn entree op Highbury had het basiselftal al een veilige 4-0 voorsprong bereikt. Naast de twee treffers van Henry, zijn zesde en zevende van het seizoen, scoorden Ljungberg en Reyes. Door de zege staat Arsenal nu alleen aan de leiding in Engeland. Chelsea volgt op vijf punten, maar speelt zondag nog tegen Liverpool.

Everton, dat een goede start kende dit seizoen, verloor zaterdag met 1-0 van Tottenham Hotspur. Bij winst had de ploeg tweede gestaan, maar door het verlies moet het elftal voorlopig genoegen nemen met een derde plaats.