STOCKHOLM - FC Utrecht kan ongetwijfeld een flinke straf tegemoet zien van de UEFA. De rapporteur die donderdagavond namens de Europese voetbalbond in Stockholm de return tegen Djurgardens IF bekeek, zei na afloop het ,,gooi-incident'' na rust in zijn verslag te zullen opnemen.

In de 67e minuut ging doelman Pe Dembo Touray plotseling door de knieën, naar zijn hoofd grijpend. De Gambiaanse doelman van de Zweedse kampioen gaf daarmee aan te zijn geraakt door iets - een munt werd later gefluisterd - dat overduidelijk uit het Utrecht-vak kwam.

Volgens trainer Booy kon de Oostenrijkse scheidsrechter Stuchlik ter plekke geen bewijsmateriaal vinden, maar terwijl Touray om verzorging riep, plofte in zijn buurt een (papieren) beker cola in het gras. Een van de meegereisde Utrechtse stewards verzuchtte in de bus terug naar het hotel zich te schamen voor de eigen supporters.

De UEFA verklaarde onlangs een wedstrijd van AS Roma verloren, doordat scheidsrechter Frisk aan het hoofd gewond raakte door een voorwerp dat vanaf de tribune werd gesmeten. Overigens zal ook Djurgardens de dans waarschijnlijk niet ontspringen.

In de enerverende slotfase - Stuchlik verlengde door het oponthoud de tweede helft bij 3-0 met liefst zeven minuten - werd ook de Utrechtse doelman Ponk doelwit van verdwaasde Zweedse fans. Ook hij kreeg bekertjes frisdrank naar het hoofd, maar werd niet geraakt.