VERONA - Marc Lotz kan de komende dagen bezoek verwachten van de Italiaanse politie. De Limburger, die vrijdag naar Verona reist voor de WK wielrennen, hoeft zich echter geen zorgen te maken. Van hem wordt slechts een getuigenverklaring verwacht in de zaak die speelt tussen de Italiaanse wielrenner Filippo Simeoni en Lance Armstrong.

Simeoni heeft het verbruid bij Armstrong nadat de Italiaan een belastende verklaring had afgelegd tegen de van dopingpraktijken verdachte arts Ferrari, die onder andere de zesvoudig Tourwinnaar begeleidt.

Het conflict tussen beiden laaide op in de Tour toen Armstrong niet toestond dat Simeoni meereed in een kopgroep. Lotz maakte deel uit van die groep en moet nu, net als de Spanjaard Flecha en de Kazak Fofonov, vertellen wat er destijds precies gebeurde.

Woensdag werd de Italiaanse renner Paolo Bettini, die openlijk steun betuigde aan Simeoni, al ondervraagd. "Ik had al van Knetemann (bondscoach) gehoord dat ze me zochten", zei een geschrokken Lotz donderdag. "Je weet maar nooit waarmee ze komen. Het valt gelukkig allemaal mee. Ik zie ze wel verschijnen", aldus de renner, die overstapt van Rabobank naar Quick-Step.