EINDHOVEN - Waarschijnlijk met wat meer geluk dan wijsheid maakte Jan Vennegoor PSV's doelpunt in de wedstrijd tegen Panathinaikos (1-0). "Ik kreeg de bal toevallig tegen me aan. Die mazzel hadden we net even nodig."

De aanvaller had daarvoor zijn elftal de kansen zien missen. "De mogelijkheden waren er wel en met name in de eerste helft hadden we er zeker één moeten benutten. Maar dat deden we niet en daardoor werd het toch nog moeilijk."

Vennegoor sprak van een belangrijke zege, volgend op een nederlaag (1-0) bij Arsenal in het eerste duel. "We staan er nu aardig voor. Deze overwinning is zeer belangrijk èn goed voor het moreel."

Coach Hiddink complimenteerde zijn elftal. "We hebben goed gespeeld, met een leeuwenhart en dik en dik verdiend gewonnen. In de eerste helft hadden we al afstand moeten nemen. Van mij had dat ook gemogen. Helaas gebeurde het niet, maar hebben we het geduld opgebracht om te wachten op het beslissende moment."

Neus

Dat enig fortuin daarbij niet ontbrak was Hiddink evenmin ontgaan. "Alex kopte de bal geloof ik tegen de neus van Jan (Vennegoor). Maar nogmaals, we hadden recht op die treffer. Nu in het zaak in twee duels tegen Rosenborg goede resultaten neer te zetten. Eerlijk gezegd vind ik de Noren gevaarlijker dan deze Grieken. Maar voorlopig ziet het er voor ons goed uit."