TRONDHEIM - In de groep van PSV heeft Arsenal woensdagavond de eerste punten verspeeld. Tegen Rosenborg kwamen de Engelsen niet verder dan een gelijkspel. Het werd in Trondheim 1-1.

Al na zes minuten nam Arsenal de leiding. Het doelpunt kwam op naam van een Scandinaviër, de Zweedse international Ljungberg. Hij tikte binnen, nadat de Noorse verdedigers de bal na een hoekschop van Henry niet hadden kunnen wegwerken.

Creatief

"We gaan aanvallend en creatief spelen", had Rosenborgs coach Ola By Rise vooraf gezegd. De Noren probeerden dat wel, maar slaagden daar aanvankelijk niet in. Het sterke Arsenal hield de tegenstander zonder problemen van het doel af. Bij pogingen uit de tweede lijn werd de Duitse doelman Lehmann in het Engelse doel niet in verlegenheid gebracht.

Bij Arsenal was Fransman Pires terug na een blessure, maar ontbrak de Braziliaanse middenvelder Gilberto. De eerste trip naar Noorwegen van de Gunners sinds het seizoen 1971-1972 ging ook zonder Bergkamp, die als bekend verre reizen aan zich voorbij laat gaan. Landgenoot Van Persie zat op de bank. Acht minuten voor het einde viel de oud-Feyenoorder in voor Pires.

Kracht

Na de hervatting zette Rosenborg de woorden van zijn trainer wel kracht bij. In de zevende minuut na de rust werd het gelijk. Strand scoorde, door hard en hoog raak te schieten uit een pass van Storflor, 1-1. In het daarna gelijk opgaande duel werd niet meer gescoord.