ROTTERDAM - Feyenoord heeft keihard geknokt en als beloning woensdagavond de UEFA-beker binnengehaald. Dat zei aanvaller Pierre van Hooijdonk in een eerste reactie na de overwinning van 3-2 op de Duitse club Borussia Dortmund in de finale in De Kuip.

"Dit was een echte teamprestatie. Geweldig, hier zijn geen woorden voor. Dit maakt het hele seizoen goed." In de ogen van Van Hooijdonk heeft iedereen een gelijk aandeel in het succes, hoewel hij zelf in de eindstrijd twee maal scoorde. "Iedereen verdient evenveel credits."

De spits was niet volledig tevreden met zijn eigen spel. "Maar het resultaat telt, dus niet meer achterom kijken. Ik heb twee belangrijke momenten gehad, maar heb niet het gevoel dat ik hier een berepartij heb gespeeld", zo stelde hij voor de microfoon van de NOS.

Strafschop

Dat hij zelf de toegekende strafschop nam, vond hij niet meer dan normaal. "Je weet dat je 'm ook in dit soort situaties moet nemen, als je de eerste op de lijst bent. Daar stap ik niet voor terug." Aanvoerder Paul Bosvelt schrok van de tegentreffer, vlak na rust. "We verzuimden toen simpel te spelen. Maar het werd gelukkig snel 3-1, toen hadden we meer lucht."

Wisselvalligheid

De middenvelder wisselde de woorden 'ongelooflijk' en 'waanzinnig' af. "Uitzonderlijk dat je als Nederlandse ploeg erbij komt, dat je nog wint ook. Ons seizoen is gekenmerkt door wisselvalligheid, maar blijkbaar konden we het in bepaalde Europese wedstrijden opbrengen alles te geven."

Borussia

Technisch directeur Michael Zorc van Borussia stelde bitter vast dat Feyenoord één à twee fouten genadeloos had afgestraft. "We hebben een succesvol seizoen gehad, dat we helaas vandaag niet hebben kunnen bekronen. Dat doet pijn."

Dat Dortmund afgelopen weekeinde de Duitse titel behaalde, ging voor even naar de achtergrond. "Heel vervelend om de laatste wedstrijd van het seizoen te verliezen", zei speler Stefan Reuter. "Toch hebben we vandaag niet opgegeven, ook niet na de rode kaart van Kohler. We zijn het hele seizoen goed voor de dag gekomen en hebben internationaal aanzien verworven."

/SPORTVan Hooijdonk schrijft UEFA Cup-historie