ROTTERDAM - Volgens Matthias Sammer, de coach van Borussia Dortmund, had zijn club de finale tegen Feyenoord niet kunnen winnen. "Wij hebben de doelpunten namenlijk weggegeven."

Drie keer achterin in de fout gaan, was volgens de oud-international te veel van het goede. "Verder hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Mijn spelers hebben ook de juiste mentaliteit getoond. Alleen strafte Feyenoord onze missers meteen af. Daarmee hield het op."

Geen verwijten

Verwijten maakte Sammer niet. Ook niet aan Kohler, die al vrij snel de rode kaart kreeg. "Volgens de regels nam de scheidsrechter de juiste beslissing. Alleen in de geest van de finale had het wellicht anders gekund. Nu werden we dubbel gestraft. Een speler minder en een strafschop tegen."

Thuisvoordeel

Klagen wilde Sammer niet. Ook niet over het thuisvoordeel van Feyenoord. "We wisten dat we in Rotterdam moesten spelen, dus achteraf heeft het geen zin daar moeilijk over te doen. Laten we ons een sportief verliezer tonen. We zijn enkele dagen eerder kampioen geworden. Twee prijzen in zo'n korte tijd was ook wel een beetje te veel van het goede geweest, wellicht."

/SPORTVan Hooijdonk schrijft UEFA Cup-historie