DEN HAAG - Sparta begon woensdagavond plotseling te scoren. De ploeg die in de competitie op 8 maart voor het laatst een doelpunt had gemaakt, schoot er in het Zuiderpark bij ADO Den Haag in de eerste wedstrijd van de nacompetitie (groep B) zomaar drie in. Helaas voor de Rotterdammers lukte het de Hagenaars eveneens drie keer doel te treffen: 3-3.
Sparta

Rijkaard

Beide trainers konden leven met het gelijkspel, Rijkaard zeker. Hij was aangenaam verrast door de doelpunten en door het vertoonde spel na rust. "Ik heb veel positieve dingen gezien. Omdat het laatste tegendoelpunt niet ver voor tijd viel, zag ik in de kleedkamer teleurgestelde gezichten. Maar niet terecht. Het is geen schande, een gelijkspel bij ADO Den Haag, zeker niet gezien de laatste weken. We zitten nog goed in de race."

Israel

Zijn collega Rinus Israel moest lachen om de grote hoeveelheid doelpunten. "Wij kregen er dit seizoen eigenlijk nooit meer dan één per wedstrijd tegen en Sparta had al een tijd niet gescoord. Ik ben niet helemaal tevreden, we gaven de goals wat schlemielig weg. Aan de andere kant hebben we veerkracht getoond door de 3-3 te maken."

Hofstede

Die gelijkmaker kwam van de voet van Peter Hofstede, die ook de andere goals van ADO al had gemaakt. Koevermans, Marilia en Boukhari scoorden voor Sparta. De ervaren kracht Aron Winter begon bij Sparta in de basis, maar bleef in de rust in de kleedkamer. De oud-Ajacied is na een blessure nog niet fit genoeg voor een hele wedstrijd.

Minuut stilte

Het duel in het Zuiderpark begon woensdag een kwartier te laat, omdat nog niet alle fans op tijd binnen waren. Voordat scheidsrechter Luinge liet aftrappen, namen de aanwezigen eerst een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan Pim Fortuyn. Zowel aan Haagse als aan Rotterdamse zijde gaven de supporters blijk van betrokkenheid bij de vermoorde politicus. Verscheidene spandoeken waren aan hem gewijd, en de Haagse fans scandeerden zijn naam meerdere malen.