FC Groningen heeft in Kerkrade verzuimd om de vierde plek in de eredivisie over te nemen. Bij winst op Roda JC was het team van Erwin van de Looi de naaste belager geworden van de drie topclubs, maar het bleef 0-0.

Groningen speelde weinig klaar in het zuiden van Limburg en mocht blij zijn dat het nog een puntje meenam op de lange reis naar huis. Roda JC toonde namelijk vanaf de eerste minuten aanvallende intenties en was in de eerste helft van de twee ploegen het dichtst bij een goal. 

Na een klein half uur gaf Tom van Hytfe de bal van links voor, maar spits Richmond Boakye sprong te laag en toucheerde de bal slechts met zijn hoofd. Niet veel later moest Groningen-doelman Sergio Padt tweemaal ingrijpen: eerst bij een corner en direct weer toen Mitchell Paulissen de afvallende bal inschoot.

Groningen wachtte 55 minuten, voordat het de eerste echte kans kreeg. Albert Rusnák testte keeper Benjamin van Leer, nog geen halve minuut later wist Hedwiges Maduro de bal uit een corner niet voorbij de doelman te krijgen.

Slotoffensief

Ook de inbreng van Mimoun Mahi en Bryan Linssen bij Groningen met nog een half uur te gaan bracht geen verandering in de aanvallend povere prestaties van de subtopper. Aan de andere kant dwong Hicham Faik doelman Padt nog tot een reddend optreden. Een slotoffensief van de Limburgers bracht evenmin succes.

Voor Roda betekende het gelijkspel een welkom punt in de strijd om de play-offs om promotie/degradatie te ontlopen. De club heeft nog altijd vijf punten voorsprong op de nummer zestien in de competitie, FC Twente.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie