Marco Polo del Nero is met verlof gegaan bij de Braziliaanse voetbalbond. De voorzitter wil zich goed kunnen verdedigen tegen beschuldigingen van Amerikaanse justitie.

"Hij gelooft in zijn onschuld'', laat de Braziliaanse bond weten. Polo del Nero is één van de zestien verdachten in een nieuwe corruptiezaak bij de FIFA. 

Zij hebben volgens Amerikaanse opsporingsambtenaren gezamenlijk 180 miljoen euro aan steekpenningen aangenomen. Polo del Nero stapte vorige week al uit het uitvoerend comité van de FIFA.

Hij was in mei in Zürich toen zijn voorganger Jose Maria Marin door de Zwitserse politie van zijn bed werd gelicht. Polo de Nero vertrok toen halsoverkop richting Brazilië en liet zich ook nooit meer op vergaderingen van de wereldvoetbalbond zien.

Callejas

Honduras liet vrijdag weten te willen meewerken aan de uitlevering van Rafael Leonardo Callejas aan de Verenigde Staten.

Callejas is net als Del Nero één van de zestien verdachten in het corruptieschandaal. Hij was tot augustus voorzitter van de nationale voetbalbond van Honduras.

De oud-politicus leidde het land tussen 1990 en 1994 als president. ''Niemand staat boven de wet'', zegt Juan Orlando Hernández, de huidige president van het land.

Huguet

De topman van het bedrijf Media World Sports is geschorst in verband met de corruptiezaak bij de FIFA.

Roger Huguet is een dag na de huiszoeking van de FBI bij het in Miami gevestigde bedrijf op non-actief gezet door het Spaanse moederbedrijf Imagina Group.

Naast Huguet is ook bestuurder Fabio Tordin op non-actief gezet. Media World Sports zou een van de bedrijven zijn die steekpenningen hebben betaald aan voetbalofficials, om zo marketing- en uitzendrechten te vergaren bij voetbalwedstrijden en -toernooien.