MÜNCHEN - Ajax-trainer Ronald Koeman hoopt dinsdagavond in het Champions League-treffen met Bayern Munchen een beroep te kunnen doen op Maxwell en Pienaar. Beide spelers hebben last van lichte blessures.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Maxwell leek maandagavond op de laatste training geheel hersteld, maar Pienaar trainde nog afzonderlijk van de groep. "Ik heb goede hoop dat ze beiden inzetbaar zijn", aldus Koeman.

De inzetbaarheid van Galásek leek maandagavond vrij van alle twijfel. Koeman wil zijn meest ervaren kracht op het middenveld graag inzetten tegen de Duitsers. "Ik heb inmiddels aangegeven dat hij belangrijk voor ons is en dat ik hem er graag bij heb. Dinsdag voer ik nog een laatste gesprek, waarin ik alle opties met hem zal bespreken."

Uitdaging

In de laatste persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd leek Koeman bewust de positie van underdog te zoeken. De trainer zei dat Bayern München en Juventus ploegen zijn die normaal gesproken te sterk zijn voor het jonge Amsterdamse collectief. "Wij moeten met ons talent opboksen tegen hun ervaring. Dat is iedere keer opnieuw een uitdaging."

Om te vervolgen: "Aan ons elftal mankeert natuurlijk nog wel het een en ander. We verliezen elke keer vlak voor de competitie belangrijke spelers. Twee jaar geleden leken we een team te hebben dat aardig in de buurt kwam van de internationale top. Als je dat elftal vergelijkt met ons huidige team is er het nodige veranderd."

Ervaring

De trainer zei af en toe met een jaloerse blik naar zijn tegenstander van dinsdagavond te kijken. "Bayern heeft veel meer ervaring dan wij. Ze hebben de intelligentie om af te wachten tot het juiste moment. Bayern wint duels vaak in de slotfase. Ik denk niet dat dat toeval is. Daarvoor doen ze het te vaak. Juist dat is ervaring en daar zouden wij wel iets van kunnen gebruiken."

Toch gaat hij met Ajax dinsdag vol vertrouwen de confrontatie met Duitse recordkampioen aan. "Ik sluit niets uit. Dit soort wedstrijden hangt vaak van momenten af. Als je de wedstrijd tegen Juventus beschouwt, was een gelijkspel niet onverdiend geweest. Je krijgt een aantal kansen en daarna moet het eigenlijk klaar zijn. We moeten echter ook oppassen om de lat voor deze jonge groep niet te hoog te leggen."

Vermoedelijke opstelling Ajax: Lobont; Grygera, Heitinga en De Jong; Obodai, Galásek, Sneijder, Van der Vaart en Maxwell; Rosales en Sonck.