GRONINGEN - De bouw van het nieuwe Euroborg-stadion van FC Groningen heeft drie maanden vertraging opgelopen. Dat heeft de betrokken bouwcombinatie maandag bekendgemaakt. De club kan het stadion nu niet, zoals gepland, aan het begin van het seizoen 2005-2006 betrekken.

Stagnatie in de productie en levering van de betonconstructies is de belangrijkste oorzaak van de vertraging, aldus de bouwcombinatie.

Directeur H. Nijland van FC Groningen noemt de stagnatie van de bouw rampzalig. "Het is voor ons onmogelijk om tijdens het lopende seizoen te verhuizen. Een verhuizing van een eredivisieclub doe je niet even tussen de soep en de aardappelen door."

Financiële consequenties

Bovendien zijn de financiële consequenties voor FC Groningen onzeker. De begroting van de club is voor het volgende seizoen ingericht op het veel grotere nieuwe stadion. "Daarom eist FC Groningen dat het stadion in september speelklaar is", meldde Nijland.

De betrokken bouwbedrijven zullen er alles aan doen om de opgelopen achterstand in te lopen. "Zicht op de mogelijkheden hebben we echter nog niet", aldus R. Vos, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Euroborg NV. "De planning was dat het stadion voor de winter onder dak zou zijn, zodat er binnen afgebouwd kon worden. Dat gaat nu niet lukken."

In de Euroborg kunnen 20.000 voetbalsupporters terecht. In het huidige Oosterparkstadion zijn 12.500 plaatsen. Het nieuwe stadion kost 70 miljoen euro.